tisdag 9 september 2014

Gött mos...

..ska det bli. Kent kommer aldrig hem tomhänt från en tänkt plockarrunda i skogen och som synes inte nu heller. Vi behöver inte så mycket som han vill och kan plocka men det brukar vara några av barnen som tacksamt tar emot.

Nu är det givetvis en annan sak med det som man gjort själv, bättre ??? Det är en smaksak men man vet iaf vad "krösamoset" innehåller dvs lingon och socker:
INGET ANNAT !!
Visst, det är olika moment som inte alla vill/gillar/kan göra men det är inte svårt att plocka om tillgången är god, rensa kan alla men tar tid, koka är en baggis och sedan hälla upp på burkar,plättlätt. Jag vill påstå att nästan inga barn är med i lingonskogen nu för tiden. Ett måste när vi var små för detta behövdes i förråden och kostade inget. Det var också så att för en del gick det att tjäna en slant genom att sälja lingon till dom som inte kunde plocka själva och även uppköpare kom till stan, så efterfrågan fanns. Men att inga lingon ha till tex morotspannkaka, raggmunkar, kålpudding och köttbullar fanns inte. Inte nu heller men i år är vi inte utan som bra är.


Tack till naturen för dessa tillgångar som vi kan njuta av.

Hej svejs i lingonskogen..... kramizzzar.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar