söndag 31 augusti 2014

Utflykt !!

 Vi var med på en dagsresa som jag nästan glömt att
vi anmält oss till men som visade sig bli en kanondag trots att det såg ut så här när vi lämnade Fröjered. Ja, vi skulle inte vara ute
hela tiden men ändå ...


Första stoppet blev utmed vägen vid en vacker sjö som dock inte inbjöd till bad denna dag!
T o m ett litet gym fanns det och provade gjorde en van gymmare. Kanske ett bra sätt att sträcka på benen efter en lång sträck-körning eller sträck-åkning. Bra initiativ !!


Slottet eller egentligen herrgården hette Huseby och ligger i Småland nära Växjö. Det var bebott till 1979 av Florence Stevens och står orört sedan dess. Otroligt att allt var precis som om det bodde någon där fortfarande. Dessutom var vår guide så bra på att få det hela så intressant att man blev helt betagen.


Vi åt i stallet !! Ja, inte var det stall nu inte men hade varit och dessa fina skyltar över boxarna hängde kvar och gav oss en liten vink om förr.
På utsidan var det en praktfull entrè som naturligtvis såg annorlunda ut när ridhästarna knallade in här. Vi åt en middag som smakade gott och var äkta husmanskost. Vem gillar inte: dillstuvad potatis, isterband, lingon och rödbetor!!! Har jag aldrig ätit till detta förut men det var gott!!På väg hem blev det en snabb paus med "busskaffe" och god hembakt kaka i blåst och regn IGEN.
På väg hem....var himlen så fin...njuter....
Ska  lägga till dagen i mappen...BRA DAGAR!!!
Kram och vi hörs igen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar