torsdag 30 april 2015

Nu blommar det..

....igen på sina ställen. I vår trädgård är det full fart på både det ena och andra. Dessa vackra blommor sitter på ett miniträd som jag inte minns namnet på..... tyvärr.

Men i samma rabatt finns två stycken vita magnoliabuskar som visar sina ljuvliga vita blommor på bar kvist. Dessa blommar över ganska fort men sedan när bladen kommer pryder den sin plats ändå.







 Har också satt två pioner även dom vita men dom har inte mer än börjat titta fram. Ska bli spännande att se om det som sades förr stämmer.... att dom blommar inte första året. Det kanske finns hopp om att dom gamla hade fel för en närstående fick se i alla fall 1 st pionblomma år 1 !!





Och en stor anledning till att det växer är ju regn i lagom mängd.
Vad som är lagom är ganska individuellt och om man bara odlar lite i trädgården som vi så kan man vattna med slangen när det behövs men det funkar inte för bönderna. Dom får tacka och ta emot, om och när det behagar regna. Ibland skulle dom nog önska en kran att stänga av med när det blir för mycket av det goda så det blir ont av det.




Idag kom det lite regn efter flera dagers prognos om regn men nu släppte det som tur var för dom som gödslade sina gräsmattor redan förra helgen.
Han som har hand om det här hos oss väntade tills i dag och när första dropparna föll sprang han runt med gödselspridaren och lös som en sol.

Det var det för denna gången... hörs av ... kramizzzzar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar